• hond.jpg
  • poes.jpg
  • haas.jpg

Laparoscopische sterilisatie van de hondMet behulp van een kijkoperatie hebben wij inmiddels al jarenlange ervaring opgebouwd om onder andere uw hond te steriliseren. Deze ingreep wordt op deze wijze bij de mens al langere tijd toegepast. Daarom is er veel bekend over deze manier van opereren.

In de ons omringende landen wordt al wel gebruik gemaakt van laparoscopie bij honden en katten. Ook op de Faculteit Diergeneeskunde wordt gebruik gemaakt van deze methode van opereren. Daarom is bekend dat laparoscopie bij onze huisdieren even effectief is als de klassieke manier van opereren, maar met veel minder pijn en bijwerkingen gepaard gaat.

Hoe gaan we tijdens een laparoscopische/ endoscopische sterilisatie te werk?

Ook de laparoscopische sterilisatie vindt plaats onder algehele narcose. We maken twee kleine gaatjes in de buikwand om het benodigde instrumentarium naar binnen te brengen. Door het ene gaatje kunnen we in de buik kijken en blazen we gas naar binnen waardoor we ruimte creëren om in te werken en door het andere gaatje brengen we de instrumenten naar binnen waarmee de eileiders worden afgesloten en de eierstokjes worden verwijderd.

Steriliseren van honden door middel van laparoscopie heeft diverse voordelen. Allereerst hoeft geen buiksnede meer gemaakt te worden; dit betekent minder pijn voor uw hond. Onderzoek heeft dit ook uitgewezen.

Omdat er slechts twee kleine gaatjes in de buikwand gemaakt worden behoeft de narcose niet zo zwaar te zijn en bestaat er vrijwel geen kans op buikinfecties. Tevens wordt veel minder hechtmateriaal gebruikt dan bij de klassieke manier van opereren.

De genezing verloopt dan ook veel sneller dan bij sterilisatie op de oude methode en is diervriendelijk.

Inmiddels hebben wij al honderden honden endoscopisch gesteriliseerd en zijn wij ook al jaren (sinds 2007) een doorverwijskliniek voor het endoscopisch steriliseren van de honden van het KNGF.

Vanaf € 299,00  kunt u bij ons uw hond endoscopisch laten steriliseren.

Lid van de Werkgroep voor Veterinaire Endoscopie en Endochirurgie.

 

Voor mijn dier webshop

Dierenkliniek 'Vossegat'
A. van Ostadelaan 44
3583 AK Utrecht
030 - 225 07 07

24 uur per dag telefonisch bereikbaar