• poes.jpg
  • hond.jpg
  • haas.jpg

Februari: Maand van de Gebitsverzorging

U kunt gedurende de hele maand februari op werkdagen 's middags een gratis gebitscontrole afspreken met een van onze dierenartsen. Deze zal dan het gebit van uw hond, kat of konijn grondig inspecteren en u uitleg geven hoe u het gebit van uw huisdier kunt onderhouden om problemen te voorkomen. Verder bieden wij in de maand van het gebit gebitsbehandelingen aan tegen een gereduceerd tarief.  


Vier van de vijf huisdieren ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen. Dit wordt met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Naarmate uw hond of kat ouder wordt, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw hond of kat. Klachten variëren van slechte adem tot verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Net zoals het voor u belangrijk is regelmatig naar de tandarts te gaan, is het belangrijk het gebit van uw hond of kat dagelijks te verzorgen en regelmatig te controleren.
Gebitsproblemen bij konijnen kunnen zelfs desastreus zijn.

 

 

Hoe kunt u tandproblemen voorkomen?

Uw hond of kat is het meest gebaat bij dagelijkse gebitsverzorging.

Voor de hond raden wij aan met regelmaat de tanden te poetsen, speeltjes met een reinigende werking (zoals een flostouw) en bij tand/tandvlees problemen speciale dieetvoeding van Hill’s TD of Dental van Royal Canin, door het water Vet-aquadent te mengen of Orozyme Buccofresh toe te voegen over het voer tegen een slechte adem. U kunt Hill’s of Royal Canin brokken ook geven om tand/tandvleesproblemen te voorkomen.

Bij katten is het tanden poetsen erg lastig, dus adviseren wij als preventie de dieetvoeding van Hill’s TD of Dental van Royal Canin en bij tand/tandvlees problemen of een slechte adem Vet-aquadent door het water.

Hill’s prescription diet TD zijn in vergelijking met andere brokken een stuk groter en vallen niet direct uiteen wanneer uw huisdier erin bijt. In plaats daarvan dringt de tand diep in de brok door, waardoor tandplak en andere etensresten verwijderd worden. Verder zit er in Hill’s TD een Anti-oxidant formule om oxidatieve schade tegen te gaan.

 

 

Vet aquadent is een vloeistof wat je door het water kunt doen. Het bevat chloorhexidine (bacteriedodend) en xylitol (helpt de vorming van tandplak en tandsteen te verminderen). Uw huisdier zal hier niet meer of minder van gaan drinken.

 

Wij krijgen van veel mensen positieve respons wat betreft TD, Vet aquadent en Orozyme Buccofresh.

 

Hoe herkent u tandproblemen?

- Uw hond of kat heeft een slechte adem.

- Uw hond of kat eet minder goed en laat harder eten liggen.

- Uw hond of kat heeft een doffe aanslag op de tanden.

- Uw konijn eet slecht of niet meer.

 

Wat doen wij in de maand van het gebit?

U kunt gedurende de hele maand februari een gratis gebitscontrole afspreken met een van onze dierenartsen. Deze zal dan het gebit van uw hond, kat of konijn grondig inspecteren en u uitleg geven hoe u het gebit van uw huisdier kunt onderhouden om problemen te voorkomen.Ook ontvangt  u een  een gratis presentje voor uw huisdier(zo lang de voorraad strekt).
Verder bieden wij in de maand van het gebit gebitsbehandelingen aan tegen een gereduceerd tarief. 
 
 

Wilt u ook graag een gebitscontrole van uw huisdier, maak dan een afspraak via ons telefoonnummer: 030 – 225 07 07.

 


Voor mijn dier webshop

Dierenkliniek 'Vossegat'
A. van Ostadelaan 44
3583 AK Utrecht
030 - 225 07 07

24 uur per dag telefonisch bereikbaar