• poes.jpg
  • hond.jpg
  • haas.jpg

» Laserchirurgie
Een van de meest recente ontwikkelingen in de diergeneeskundige chirurgie is de laserchirurgie. Bij de mens wordt als sinds twintig jaar met de laser geopereerd, er dus genoeg bekend om deze wijze van opereren veilig te kunnen toe passen.

 In onze kliniek maken we gebruiken van een diode-laserapparaat. Met behulp van een intense lichtstraal verdampt een heel klein beetje weefsel: de snede. Bloedvaatjes worden meteen dichtgeschroeid. Het diode-apparaat is met name geschikt om te opereren op moeilijk bereikbare plaatsen als in de neus, keel en in gewrichten. Gewrichten hoeven niet meer geopend te worden en samen met de minimaal invasieve chirurgie (kijkoperatie) kunnen de meest moeilijk bereikbare plaatsen bereikt worden.

Het is dan ook geen wonder dat de kijkoperaties zich goed met de diode-laserchirurgie laat combineren.

LasertherapieNa de laserchirurgie

» Voor de laserchirurgie                                      » Na de laserchirurgie   

De voordelen zijn divers: veel minder operatie pijn door dat er geen huidsnede bij een kijkoperatie nodig is, alleen maar een kijkgaatje, ook minder pijn omdat bij de laserchirurgie de pijnzenuwen dichtgeseald worden, minder bloedingen, minder operatiezwelling, minder infectie gevaar door het steriliserend effect van de laserstraal en tenslotte precisie! Met de laserstraal kan heel precies gewerkt worden en wordt zo weinig mogelijk gezond weefsel onnodig verwijderd.

» Lasertherapie
Laserlicht is erg energierijk. Met behulp van een lage dosis laserlicht kunnen zieke weefsels weer voldoende energie ontvangen om zich uit een negatieve energie status omhoog te werken. Lasertherapie is effectief gebleken bij diverse huidaandoeningen en zelfs bij bepaalde vormen van hernia-klachten.
 

 

Voor mijn dier webshop

Dierenkliniek 'Vossegat'
A. van Ostadelaan 44
3583 AK Utrecht
030 - 225 07 07

24 uur per dag telefonisch bereikbaar