• poes.jpg
  • hond.jpg
  • haas.jpg
Röntgenologie
Röntgenfoto van de onderrug van een hond.

 
Röntgenologie stelt ons in staat een dier van binnen te bekijken. Door de hoeveelheid straling en de stralingstijd aan te passen zijn we in staat van zowel botten als de zogenaamde "weke delen" (zoals b.v. spieren en organen) zichtbaar te maken op een röntgenfoto.

Met behulp van röntgencontrastmiddel zijn we zelfs in staat organen als de blaas en de darmen nog duidelijker in beeld te brengen.

 

Om een goede foto te kunnen maken is het van belang dat de patiënt meewerkt en daarom is het soms noodzakelijk om een lichte narcose toe te passen. Een röntgenfoto wordt bij ons digitaal beoordeeld. De beoordeling van een röntgen-foto vereist vanzelfsprekend kennis van de anatomie en ervaring. Uiteraard wordt een röntgenfoto van uw dier altijd besproken met de behandelend dierenarts.


» Officiële HD en ED foto's
Heupdysplasie en elleboogdysplasie zijn veel voorkomende van een hond afwijkingen bij met name (middel)grote hondenrassen.

De Raad van Beheer coördineert de screening van individuele honden, registreert de onderzoeksresultaten en heeft nauw omschreven criteria opgesteld waar HD- en ED-foto's aan moeten voldoen. Een dierenartsenpraktijk dient gecertificeerd te zijn om deze officiële foto's te mogen maken. Onze kliniek is gecertificeerd en u kunt dus ook voor deze specifieke foto's bij ons terecht. U dient hiervoor wel een afspraak te maken.
 

Voor mijn dier webshop

Dierenkliniek 'Vossegat'
A. van Ostadelaan 44
3583 AK Utrecht
030 - 225 07 07

24 uur per dag telefonisch bereikbaar