• poes.jpg
  • hond.jpg
  • haas.jpg

Doordat een fretje een roofdier is, is hij waarschijnlijk zo speels. Een fretje zal ook altijd naar je toe komen en je uitnodigen tot spelen. Dit in tegenstelling tot een konijn dat over het algemeen eerder van je wegloopt.

Nieuwsgierig zijn ze ook, ze kruipen overal onder, tussen en in. Als ze buiten komen zullen ze door hun nieuwsgierigheid steeds verder van het huis weglopen en weten dan helaas meestal de weg niet meer terug te vinden. Dus buiten alleen onder toezicht los laten lopen of aan een riempje meenemen.

Fretten worden meestal in een ruime kooi gehouden, maar elke fret moet er dagelijks een uurtje uit (onder toezicht) om eens lekker te kunnen spelen en rennen. Het liefst wil hij dan ook eventjes wat aandacht van zijn baas. Als dat niet mogelijk is moet je goed overwegen of het houden van een fretje wel zo prettig is voor het diertje zelf. Twee fretjes spelen veel met elkaar. Als je 1 fretje wilt, dan zul je meer aandacht aan hem moeten besteden, want je bent dan namelijk het enige speelkameraadje voor hem. De band die dan wordt opgebouwd tussen mens en dier kan dan wel heel intensief en prettig zijn.

Sommige fretten zijn echte knuffelfretten andere zijn wat meer zelfstandig en willen wel spelen maar niet op schoot liggen. Over het algemeen zijn ze zindelijk en doen hun behoeftes op een kattenbakje. Helaas zijn er echter ook fretjes die het daar wel eens naast doen of net op een plaats waar je dat liever niet zou willen.