• hond.jpg
  • poes.jpg
  • haas.jpg

De fret is een strikte carnivoor (vleeseter). Zijn maagdarmkanaal is erop gebouwd om prooidieren in zijn geheel op te eten en te verteren. Prooidieren bestaan uit goed verteerbare vleeseiwitten. In het maagdarmkanaal van prooidieren bevinden zich slechts kleine hoeveelheden, reeds gedeeltelijk verteerde plantaardige bestanddelen

Fretten hebben voedsel nodig van hoge kwaliteit en met een goede verteerbaarheid.

Voor de eiwitten geldt dat hun voedsel moet bestaan uit zoveel mogelijk goed verteerbare eiwitten van dierlijke oorsprong. Plantaardige eiwitten (in granen of soya) zijn weliswaar een stuk goedkoper maar worden slecht verteerd door de fret. De aanwezigheid van veel plantaardige eiwitten kunnen leiden tot de vorming van blaasgruis, een slechte huid en vacht, een slechte groei van pups en een verminderde vruchtbaarheid. Op latere leeftijd kan het leiden tot chronische diarree. Aan de aanwezigheid van een kleine hoeveelheid plantaardige eiwitten valt niet te ontkomen omdat deze nodig zijn voor de productie van het voer in brokjes.

Totally Ferret, Hill's kitten brokjes en Eukanuba kitten brokjes zijn op dit moment de beste voeders die beschikbaar zijn voor uw fret.

Fruit (rozijntjes) en groente zijn NIET geschikt als traktatie. Vlees en vleessnoepjes zijn WEL geschikt.

Laat u zich daarom informeren over het juiste voer bij uw dierenarts.