• hond.jpg
  • haas.jpg
  • poes.jpg

Het is voor uw hond belangrijk om in huis een eigen "veilig" plekje te hebben. Dit kan bijvoorbeeld een bench zijn. Dit mag nooit een strafplek zijn, en als de hond uit zichzelf in de bench gaat liggen moet hij met rust gelaten worden.

Verder heeft uw hond natuurlijk veel lichaamsbeweging nodig. Laat uw hond minstens drie keer per dag uit om zijn behoefte te doen en zorg dat er per dag voldoende ren en speeltijd is voor uw hond om zijn energie kwijt te kunnen.

Verder heeft uw hond vachtverzorging nodig, de mate waarin is sterk afhankelijk van de vachtsoort van uw dier. U kunt altijd advies op maat krijgen bij ons, vraag ernaar wanneer u bijvoorbeeld voor de vaccinaties van uw pup komt.

Het gebit van uw hond blijft in goede staat door hem brokjes te voeren in plaats van blikvoer en er zijn vele soorten kauw speeltjes/staven op de markt om tandplak vorming te vertragen. Ook kunt u de tanden van uw dier poetsen met speciale honden tandpasta en een zachte tandenborstel, dit moet 2-3 keer per week.

Verder kunt u een aantal ziektes eenvoudig voorkomen met inentingen, ontwormen en vlooien/tekenbestrijding. Het is goed om uw hond geregeld te controleren.