• haas.jpg
  • hond.jpg
  • poes.jpg

Elke kat kan vlooien of wormen krijgen.

Kittens krijgen al wormen mee van hun moeder. Ook een binnenkat kan wormen oplopen. Wormeieren kunnen o.a. via het schoeisel het huis binnen gebracht worden.

Wij adviseren om kittens op 4, 6 en 8 weken leeftijd te ontwormen. Daarna elke maand tot de leeftijd van een half jaar. Als ze een half jaar oud zijn dan adviseren wij om de kat twee keer per jaar te ontwormen, tenzij u kleine kinderen heeft of de kat buiten komt, dan is ons advies vier keer per jaar.

Vlooien kunnen het hele jaar door voorkomen, dus ook in de winter. Dit komt omdat het in huis lekker warm is. Ons advies is dan ook het hele jaar aan vlooienbestrijding te doen.

Voor de kat is het mogelijk om met 2 injecties per jaar aan optimale vlooienpreventie te doen. De Program-injectie. De Program injectie doodt niet de volwassen vlooien op uw dier, maar wanneer de vlo uw kat bijt krijgt deze het middel via het bloed van uw kat binnen. Dit middel komt in de eitjes van de vlo terecht en hierdoor kunnen deze eitjes niet uitkomen. Daarnaast komt het middel in de ontlasting van de vlo terecht en valt in de omgeving, de larven in de omgeving leven van deze ontlasting en krijgen op deze manier ook het middel binnen. Hierdoor kunnen ook de larven zich niet meer verpoppen tot nieuwe vlooien. Door 2x per jaar een Program injectie te geven worden dus alle vlooieneitjes en larven in uw omgeving gedood/kunnen niet uitkomen waardoor de hele omgevingsbesmetting wordt voorkomen. En laat deze omgevingsbesmetting nu 95% van het totale vlooienprobleem zijn! Heeft uw kat toch één of meerdere vlooien opgelopen, dan kunt u  deze middels een pipet of pil (Activyl, Vectra Felis of een tablet Comfortis) doden.

Heeft uw kat ook last van teken, dan adviseren wij Broadline®.

Voor een uitgebreidere informatie kunt u bij ons aan de balie terecht of even bellen.