Menu
 • Bel ons:030 - 225 07 07
 • Spoed:030 - 225 07 07

Trimsalon

Vachtverzorging voor uw hond, kat of konijn

Trimsalon

In Dierenkliniek Vossegat is ook een trimsalon gevestigd. Mo Brader-van Scherpenzeel trimt hier met liefde en veel ervaring uw hond, kat en konijn. Ze is dan ook al meer dan 30 jaar gediplomeerd trimster.

Onder trimmen valt: wassen, föhnen, uitborstelen, kammen en ontklitten, plukken, scheren en/of knippen.

Niet bij ieder dier is het nodig om alles te doen. Zo zullen kortharige honden niet geknipt hoeven worden en zullen katten in het algemeen niet gewassen worden. Waar het trimpakket bij uw dier uit bestaat en wat uw wensen zijn wordt van tevoren met u besproken.

Onze trimsalon biedt totale vachtverzorging voor uw dier. Naast trimmen kunnen we u ook adviseren over voeding, eventuele (voedings)supplementen en shampoos voor vacht en huid.

Tijdens het trimmen controleert de trimster ook altijd de gehele huid, de oren, ogen, anaalklieren en het gebit. Het voordeel van onze trimsalon is dat een medisch probleem direct overlegd kan worden met de dierenarts en indien nodig, in overleg met u, behandeld kan worden. Als u vrijblijvend advies wil over de vachtverzorging van uw dier, neem dan contact op met de kliniek. De trimster is in het algemeen op donderdag en geregeld op vrijdag aanwezig om u te adviseren. Lees hieronder meer over onze behandelingen en tarieven.

 • Wassen
 • Nagels knippen
 • Controle van huid, ogen, oren, anaalklieren en gebit
 • Trimmen
 • Individueel verzorgingsadvies voor thuis
 • Tarieven

Wassen

Dieren nemen een steeds grotere plek in in ons leven en in ons huis. Bijna al onze honden worden binnen gehouden en een plekje knus op de bank of in bed is geen uitzondering. Om deze reden is het dan ook te adviseren om uw hond in ieder geval 3 à 4 keer per jaar even lekker grondig te wassen.

Hierbij is het van belang dat er een speciale hondenshampoo gebruikt wordt. De pH van de hondenhuid is namelijk niet gelijk aan die van de mens. Daarnaast is het belangrijk dat u na het soppen de shampoo goed uitspoelt. Restjes shampoo die in de vacht blijven zitten zorgen ervoor dat vuil weer makkelijker aangetrokken wordt en de vacht ook niet lekker schoon wordt.

Dit kan natuurlijk thuis, maar de haren en troep die dit achterlaat vinden eigenaren vaak minder prettig.

In de trimsalon hebben we een groot bad, met warm water uiteraard, waar de trimster uw dier kan wassen. Dit bad is op hoogte zodat zij ook makkelijk de voetjes en buik goed kan inspecteren en schoonmaken. Daarna zal zij uw dier weer droogföhnen en zonodig kammen.

Ook als uw hond niet geknipt of geplukt hoeft te worden kunt u hier terecht voor het laten wassen van uw dier.

Medicinale wassingen

Bij sommige huidaandoeningen is het nodig om uw huisdier met een medicinale shampoo te wassen. Indien u dit prettig vindt, kunnen deze medicinale wassingen ook bij ons plaatsvinden.

Nagels knippen

Tijdens een trimbeurt worden de nagels van uw dier altijd gecontroleerd en indien nodig geknipt. Bij katten wordt altijd eerst overlegd met de eigenaar of knippen gewenst is. Buitenkatten hebben hun nagels immers hard nodig om in bomen te klimmen, over schuttingen te komen of zichzelf te verdedigen.

Ook buiten een trimbeurt om, kunt u iedere dag langskomen voor het laten knippen van nagels. Neem dan eerst even contact op met de kliniek, dan maken we een afspraak voor u.

Controle van huid, ogen, oren, anaalklieren en gebit

Tijdens het trimmen controleert de trimster ook altijd de huid, oren, ogen, anaalklieren en het gebit.

Grote brokken tandsteen die eenvoudig te verwijderen zijn, zal ze verwijderen en overvulde anaalklieren zullen worden geleegd. Als de oren vies zijn zullen deze schoongemaakt worden.

Als de trimster waarneemt dat er sprake is van een ontsteking, een huidprobleem of een sterk vervuild of aangetast gebit, dan zal zij dit met de dierenarts overleggen. Indien mogelijk zullen we dan, in overleg met u, een behandeling starten. Soms is het probleem niet zo simpel en zal er een consult bij de dierenarts geadviseerd worden.

Trimmen

Afhankelijk van het vachttype en de eerder toegepaste vachtverzorging, moeten honden geplukt of geknipt worden.

Plukken

Plukken wordt vooral gedaan bij ruwharige vachten. Belangrijk hierbij is dat de vacht ‘plukrijp’ is. Bij een ‘plukrijpe’ vacht kunnen de haren makkelijk uitgetrokken worden zonder dat dit pijnlijk is. Als een niet-rijpe vacht geplukt wordt is dit zeer onaangenaam voor het dier

en kan het ook zogenaamde trimkoorts veroorzaken. Trimkoorts is koorts als gevolg van de trimbehandeling. Als de vacht niet rijp is tijdens het plukken dan zal de huid geïrriteerd en soms zelfs heftig ontstoken raken. Als gevolg hiervan krijgt de hond koorts en voelt zich ellendig. Als u twijfelt of de vacht van uw hond al plukrijp is, dan kunt u altijd even langskomen voor advies. Neem wel eerst even contact met ons op zodat we zeker weten dat de trimster aanwezig is als u langskomt.

Plukken is ongeveer 1 à 2 keer per jaar nodig. Als plukken, ondanks dat de vacht rijp is, teveel reactie van de huid geeft, of als het voor de hond te belastend is kan er ook gekozen worden voor strippen. Bij strippen wordt ongeveer de helft van de vacht geplukt en bij de volgende trimbeurt de andere helft. Als er gekozen wordt voor strippen dan zal een behandeling 2 tot 4 keer per jaar nodig zijn.

Soms wordt er ook voor strippen gekozen omdat de eigenaar dit mooier vindt. Er blijft dan namelijk altijd een gedeelte van de kenmerkende ruwe vacht staan.

Niet altijd en niet alle delen van een ruwharige hond zijn te plukken. Plukken wordt daarom ook altijd gecombineerd met knippen (de kop bijvoorbeeld). Als een plukvacht ooit geschoren is of erg in de klit zit, dan is deze vaak ook niet meer goed te plukken. Dit kan een reden zijn om in plaats van plukken te kiezen voor scheren/knippen.

Knippen

Honden met een lange en gladde vacht worden in de regel geknipt. Knippen kan met een schaar of met een scheerapparaat.

Regelmatig krijgen we de vraag hoe vaak het nodig is om de hond te knippen. Dit is sterk afhankelijk van de wensen en de eigen verzorging van u als eigenaar. Als u wilt dat de hond een relatief lange vacht houdt, maar wel in model geknipt wordt, dan is het vaker nodig om het model bij te werken. Vindt u het zelf lastig om de hond te borstelen en de vacht te ontklitten dan zal het soms wel iedere 1-2 maanden nodig zijn om de hond te laten trimmen.

Vind u het goed dat de hond een kort model krijgt en houdt u zelf door middel van borstelen de vacht klitvrij dan kan soms volstaan worden met 2 keer per jaar trimmen.

Gemiddeld genomen kunnen we zeggen dat honden ongeveer 4 keer per jaar komen voor een knipbeurt.

Overigens kunt u ook deskundig advies op maat krijgen over het zelf thuis verzorgen van de vacht. Zie hiervoor het kopje ‘individueel verzorgingsadvies voor thuis’.

Individueel verzorgingsadvies voor thuis

Zoals u onder het kopje trimmen al heeft kunnen lezen is het sterk afhankelijk van de tussentijdse vachtverzorging door u als eigenaar hoe vaak een trimbeurt nodig is.

Wij bieden in de trimsalon ook een verzorgingsadvies op maat aan. De trimster kijkt tijdens een consult van 20-30 minuten met u wat voor uw dier de beste vachtbehandeling voor thuis is. Ze laat u zien hoe u de verschillende delen van het lichaam het beste kan kammen en/of borstelen. Ook kan ze u laten zien hoe u de nagels van uw hond, kat of konijn kunt knippen.

Tarieven

Zoals u begrijpt, is het sterk afhankelijk van de grootte en het karakter van uw dier hoeveel tijd de trimster nodig heeft. Hier hangen ook de prijzen vanaf. Onderstaande lijst geeft u een richtlijn:

Nagels knippen konijn (los) €14,14
Nagels knippen kat (los) €17,73
Nagels knippen hond (los) €21,37
   
Wassen, föhnen, borstelen*1 hond klein €30,00
Wassen, fohnen, borstelen*1 hond middel €40,00
Wassen, föhnen, borstelen*1 hond groot*2 €50,00
   
Wassen, föhnen en ontklitten hond klein €40,00 - €60,00*3
Wassen, föhnen en ontklitten hond middel €50,00 - €80,00*3
Wassen, föhnen en ontklitten hond groot*2 €55,00 - €95,00*3
   
Trimmen*4 plukvacht hond klein €100,00 - €120,00
Trimmen*4 plukvacht hond middel €130,00 - €150,00
Trimmen*4 plukvacht hond groot*2 €160,00 - €180,00
   
Trimmen*4 knippen/scheren hond klein €65,00 - €90,00
Trimmen*4 knippen/scheren hond middel €100,00 - €120,00
Trimmen*4 knippen/scheren hond groot*2 €130,00 - €150,00
   
Trimmen kat Op aanvraag
Trimmen konijn Op aanvraag

*1 Alleen aangeboden voor kortharige rassen.

*2 Onze trimsalon is niet ingericht op zéér grote hondenrassen. Als uw hond zwaarder is dan 45 kilogram, dan adviseren we u voor een andere trimsalon te kiezen.

*3 Prijs is afhankelijk van hoeveel klitten er in de vacht zitten.

*4 Trimmen is inclusief wassen, föhnen, ontklitten en evt. nagels knippen.

Contact opnemen

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Vossegat

Terug
 • Ma
  9:00 - 19:00 uur
 • Di
  9:00 - 19:00 uur
 • Wo
  9:00 - 18:00 uur
 • Do
  9:00 - 19:00 uur
 • Vrij
  9:00 - 18:00 uur
 • Za
  10:00 - 12:00 uur
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

030 - 225 07 07
Terug

Vind ons hier:

Adriaen van Ostadelaan 44 3583 AK Utrecht Wij werken uitsluitend op afspraak
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel a.u.b. dit nummer bij spoedgevallen:

030 - 225 07 07